Luron World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Szerepjátékos fórum.
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 Karakter alkotás

Go down 
SzerzőÜzenet
Anekron
Admin
Admin
Anekron


Hozzászólások száma : 95
Join date : 2011. Jan. 03.
Age : 35

Karakterlap
Faj:
Rang: Admin
Szint: x+n

Karakter alkotás Empty
TémanyitásTárgy: Karakter alkotás   Karakter alkotás I_icon_minitimeKedd Jan. 04, 2011 9:47 pm


Karakter alkotási segédlet:

Itt következik egy gyorstalpaló arról, hogy is kell karaktert csinálni. Alábbi főpontok szerint rendszerezd sorba az információkat a karakterlapon.

Avatar beállítás: 150X200-as szabványméretű képnek kell lennie, ami beleillik a világba.

Név: A karaktered nevét ide írd, ha lehet kerüljük az angolos hangzású nevek használatát, találj ki valami egyedit helyette.

Kor: A karaktered életkorát írd ide, ha nem ember akkor tüntesd fel ( látszólagos korát is, ezen zárójel mögé)

Nem: Hát ide férfi vagy nő lehet a választás, de például, ha robot vagy, akkor nem írsz ide semmit maximum azt, hogy milyen identitásúra programoztak.

Faj: A karaktered választott faja

Kaszt: A karaktered választott kasztja. Jó sokféle kaszt van , ne keverjük össze őket

Koncepció: A karaktered jellemének összegzése egykét szóban, pl.: hős igazságosztó, elvetemült gazember...stb a képzeletedre bízzuk Smile

Hátterek: Ide írd milyen háttereket választottál be a karakteredhez.

Megjelenés: A karaktered külső leírása, azaz hogy néz ki? Hogy hordja a haját? Milyen magas? Milyen ruhákat hord? Milyennek látják őt a többiek.

Jellemrajz: Ide azt írd, hogy milyen a karaktered lelki világa. Ezen érdemes kicsit elrágódni. Gondold el milyen céljai, vágyai vannak? Mit szeretne elérni az életben? Milyen hatások érték eddig, a szüleitől milyen példát kapott? Milyen természete, viselkedése milyen? Milyen társaságot kedvel? Szóval nézz bele a karaktered lelkébe is, és azt ide jellemezd.

Előtörténet:
No, elérkeztünk a karakter alkotás legnehezebb részére. Az előtörténetnek legalább 5000 karakteresnek kell lennie. Amit figyelembe veszünk, helyesírást, kidolgozottságot, következetességet és rendezettséget. Az előtörténetben írod le azokat a meghatározó eseményeket, történéseket, amelyek sorsfordítóak voltak a karaktered életében,vagy döntően befolyásolták a karaktered életét a játék megkezdése előtt. Az előtörténetet legcélszerűbb a karakter gyermekkorától kezdeni és minden olyan fontos tárgy, képesség, tulajdon megszerzésének történetét leírni, ami fontos lehet majd a játék során. Írj le minden jellemformáló eseményt. Azt, hogy milyen jártasságokat hol és miként szerzett. Kaparjátok elő írói vénátokat, nagyon sokféle technika létezik. Napló formában, vagy egy visszaemlékezés során, vagy teljesen külső nézetből elmondani mi is történt a karakterrel. Az előtörténeteden mutatkozzanak meg a jellemrajzba beírt vonások és legyenek itt megindokolva. Legyen benne miért és hogyan vált a kaszt tagjává a karakter. Senki sem születik katonának, vagy politikusnak. Figyelj oda, bizonyos fajoknak, kasztoknak életmódhoz való viszonyára.

Karakter induló pénzösszegét MEe-jét MAe-jét a moderátorok határozzák meg. Természeten a mágikus, mentális eszenciáknál figyelembe vesszük a karakter kasztját, nyilván egy mágusnak több mágikus eszenciája lesz mint egy sámánnak. A megadott eszencia értékből, minden fóliánst beválaszthatsz, amii nem haladja meg az összes eszencia értékedet.

Betehetsz képeket csak 800x800-nál kisebbek legyenek mert különben széthúzzák a topikot, az ilyeneket le fogom törölni, szóval ha lehet mellőzzük. Kicsinyítsd le, vagy használj kisebb méretet eleve. Fantasy vagy sci-fi elemek legyenek benne, esetleg maga a karaktered, de lényeg, hogy legyen témává és világba illő.

A karakter elkészítése után, ha mindennel megvagy, nyitsz egy új témát a karaktered nevével a Lélékrónikák/Előtörténetekbe és oda felteszed, megformázod. Ha van benne párbeszéd, azt kiemelheted, de nem kötelező. S itt el is bírálják a karakteredet, megadják a pénztőkédet, és a mágikus eszencia értékedet, meg a mentál eszencia értékedet is, ha olyan kasztot indítasz. Ha megvan a elfogadó elbírálásod, úgy jogosult vagy írni a játéktérre, de addig csak olvasónak minősülsz, s csupán a chat ablakba tudsz írni. .


A hozzászólást Anekron összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Feb. 13, 2012 2:49 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
https://luronworld.hungarianforum.net
Anekron
Admin
Admin
Anekron


Hozzászólások száma : 95
Join date : 2011. Jan. 03.
Age : 35

Karakterlap
Faj:
Rang: Admin
Szint: x+n

Karakter alkotás Empty
TémanyitásTárgy: Hátterek, érzékenységek   Karakter alkotás I_icon_minitimeSzer. Jan. 05, 2011 11:11 pm

Nemesi vér
A karakter nemesi származású, ezt hivatalos okmányokkal tudja bizonyítani. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy az illető gazdag is, csupán előkelő származása bizonyított. Ez hozzásegítheti őt sok előnyhöz. Könnyebben elboldogul a világban, elnézőbbek vele a polgárőrök is.

Anyagi háttér
A karakter nagyobb anyagi háttérrel indul, s szintenként több juttatást is kap. Ez 500 dren/nert szintenként.

Mentor
A karaktert egy befolyásos személy segíti az útján, elintéz neki dolgokat, segíti előre jutását, hozzásegíti a hasznos kapcsolatokhoz.

Mágia érzékenység
A karakter képes megtanulni varázsolni

Mentáls sík érzékenység
A karakter felveheti az alap mindenki által használható mentál sík képességeket, lásd kinezor technikák. Későbbi szinteken képes átlépni mentál síkra.

Asztrál sík érzékenység
A karakter kötődik az asztrál síkhoz. Ez különleges empatikus képességekkel ruházza fel őt, megérzi mások vágyait, érzelmeit, s azokat kissé befolyásolni is tudja. Későbbi szinteken képes átlépni is a síkra.

Teremtés sík érzékenység
A karakter kötődik a teremtés síkhoz, ez kezdetben semmilyen előnnyel nem jár. Nem mutatható ki, nem szűrhető, de későbbiekben ő képes lesz átlépni a teremtés síkra és ott cselekedni.

Vissza az elejére Go down
https://luronworld.hungarianforum.net
Anekron
Admin
Admin
Anekron


Hozzászólások száma : 95
Join date : 2011. Jan. 03.
Age : 35

Karakterlap
Faj:
Rang: Admin
Szint: x+n

Karakter alkotás Empty
TémanyitásTárgy: Re: Karakter alkotás   Karakter alkotás I_icon_minitimeHétf. Jan. 10, 2011 9:22 pm

Jelenlegi írott idő:

Standard köztársasági időszámítás szerint: 37.pulzáns 4.centenárium, 23.minut
Emberi időszámítás szerint: 37423. év Amira városának alapításának éve óta számolandó

Többkasztúság:

Akkor lehetséges, ha van valamilyen érzékenységed, de amúgy kasztodból adódóan nem tanulsz mágiát, vagy kinetikát. Nos későbbi szintekben, megválaszthatod, melyik irányzatot szeretnéd választani. Mágikus eszencia esetén az egyik mágiahasználó fajtából választhatsz szintenként egy varázslatot. Mentál eszencia esetén értelemszerűen a kizenor technikákat tudod elsajátítani. Ezt azonban le kell játszani! Csak olyan fóliánst vehetsz, ami belefér az eszencia szintedbe. Ezt a bővítésedben és az adatlapodon is jelölni kell.
Vissza az elejére Go down
https://luronworld.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom

Karakter alkotás Empty
TémanyitásTárgy: Re: Karakter alkotás   Karakter alkotás I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Karakter alkotás
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Karakter fejlődés

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Luron World :: Szabályzat :: Játéktér-
Ugrás: