Luron World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Szerepjátékos fórum.
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 Járművek, és közlekedési eszközök

Go down 
SzerzőÜzenet
Anekron
Admin
Admin
Anekron


Hozzászólások száma : 95
Join date : 2011. Jan. 03.
Age : 35

Karakterlap
Faj:
Rang: Admin
Szint: x+n

Járművek, és közlekedési eszközök Empty
TémanyitásTárgy: Járművek, és közlekedési eszközök   Járművek, és közlekedési eszközök I_icon_minitimeKedd Jan. 04, 2011 9:58 pm

A Luron és holdjai között bolygóközi közlekedés van. Az utasokat űrkomp viszi egyik helyről a másikra, a járatok minden nap indulnak többször is. Egyenként 1000 utassal fedélzetükön, Az utazás a Shamill-ig nagyjából 2 napot vesz igénybe. A tehetősebb utazók számára magánkabinok és exkluzív szolgáltatások is igényelhetőek. Kérjük jegyeit legalább két héttel utazás előtt foglalja le egy járatra, mert félő hogy nem tudunk önnek megfelelő helyet biztosítani. Az utazás ára változó lehet, 500-1500 drenig terjedő árban.

A hétköznapokban a nagyobb távolságokat a bolygón két módon hidalhatják át az utazni vágyók.
A Luron közeli lebegőkomp járatok mindennap szállítják az utasokat fontosabb városok, történelmi helyek, szigetek felé. A jegyárak változóak.
Természetesen választhatod azt is hogy saját személyi lebegőt veszel, de ez nem igazán olcsó mulatság, és a köztársaság igyekszik inkább a tömegközlekedés felé irányítani az polgárok figyelmét. Kisebb-nagyobb sikeretekkel. A lebegők virtuális légi autópályákon közlekednek, minden lebegő alapszéria felszerelése a robot pilóta. Persze vezetheted te magad, de akkor kénytelen leszel beiratkozni egy mintegy két éves képző tanfolyamra ahol megtanulhatod hogy is kell irányítani ezt a szeszélyes szerkezetet. A lebegő utastere 2-8 személyes lehet. Végsebessége túlhalad a hangsebességen, de bároson belül súlyos bünti cédulákat kap majd a száguldozó a zajszennyezésért és a forgalmi balesetek okozásáért. Az ilyen balesetek amúgy igen ritkák mert a robotpilóta azonnal átveszi az irányítást, ha úgy véli a vezető veszélyezteti saját, vagy mások testi épségét. Felhívnám a figyelmet, hogy az kormány megfogásával apró kis szúrás fog érni, a robotpilóta csak akkor enged vezetni, ha nem vagy ittas és nem állsz kábítószer hatása alatt ^^. jó vezetést mindenkinek Razz.
Egy magán lebegő ára nagyon változatos lehet attól függően, hogy mennyire új széria, mennyire karbantartott és mennyire divatos. A még működőképes leharcolt járgányok is 5-7000 drentől kezdődnek.


Vissza az elejére Go down
https://luronworld.hungarianforum.net
Anekron
Admin
Admin
Anekron


Hozzászólások száma : 95
Join date : 2011. Jan. 03.
Age : 35

Karakterlap
Faj:
Rang: Admin
Szint: x+n

Járművek, és közlekedési eszközök Empty
TémanyitásTárgy: Katonai Járművek   Járművek, és közlekedési eszközök I_icon_minitimeHétf. Jan. 17, 2011 2:08 pm

Katonai járművek

Elsőnek leszögezném, hogy ezen felszerelések csak és kizárólag az Észak Dreuli Köztársaság hadseregének tulajdonát képzik, magán kézbe kerülésük csak és kizárólag állami engedéllyel lehetséges és ebben az esetben minden hadászatra alkalmas egység leszerelésre kerül.

Suhanók
A suhanók áramvonalas, főként a motorokra hasonlító egységek, annyi különbséggel, hogy igen nagy sebességgel a föld felett lebegve képesek az előrehaladásra köszönhetően antigarvitációs és elektroimpulzus hajtóműveiknek.

YZ 1230:
Kódnév: Vakarcs
Páncélzat: nincs
Fegyverzet: nincs
Sebesség: 395 km/h
Személyzet: 1 fő
Meghajtás: Antigaravitácós
Gyártó:
Ár:
Leírás:
Technikailag semmiben nem tér el egy szabvány közforgalomban is kapható suhanótól, csupán csak a környezethez alkalmazkodó intelligens festék a különbség. A suhanó a fedélzeti számítógépbe betáplált kódnak megfelelően képes változtatni a terepálcázást. Tulajdonképpen bármilyen terepviszonyhoz képes alkalmazkodni a festék, mely csupán a felhasználó ügyességétől függ. A pilótát nem védi semmilyen pajzs, vagy „szélvédő” a külső hatások ellen.
A hadsereg, páncélzat és fegyverzet hiányában, rövidebb szárazföldi futárszolgálatra alkalmazza. Jelenleg ritkaságszámba megy.

YZ 1231:
Kódnév: Nyúl
Páncélzat: standard nanoötvözet
Fegyverzet: 1 db D12/b
Sebesség: 395 km/h
Személyzet: 1 fő
Meghajtás: Antigaravitácós
Gyártó:
Ár:
Leírás:
A Nyúl már kifejezetten a katonaság számára gyártott suhanó. A standard nanoötvözet páncélzat védelmet nyújt, na persze csak rövid ideig, a harctéren előforduló könnyű kézifegyverek találatai ellen. Ugyan a páncélzat védi a gépet, ám a kezelőnek ennél a típusnál sem jutott semmiien külön védelmi poszt, egymaga üldögél a pilótaülésben és várja, hogy lelőjék, netán időben kereket old.
A suhanó elejébe egy rögzítet tűzvezetésű D12/b kategóriájú fegyver lett építve, hogy mégse lehessen azt mondani fegyvertelen a gép. Támadó és védelmi célokra nem igen alkalmas a fegyver tűztávolságából adódóan, de felderítő gépnek igenis jó.
A hadsereg előszeretettel használja járőrszolgálatban, sebessége és viszonylagos páncélozottsága miatt.

YZ 1233:
Kódnév: Róka
Páncélzat: standard nanoötvözet
Fegyverzet: 2 db HJ/12
Sebesség: 340 km/h
Személyzet: 1 fő
Meghajtás: Antigaravitácós
Gyártó:
Ár:
Leírás:
Az YZ 1233 már sokkal inkább a hadsereg számára készült. Az előző modellnél ismertetett standard nanoötvözet páncélzat marad, de a kis kaliberű és hatótávolságú fegyverzetet lecserélték két beépített Hosszú Joe-ra. A tűzerő drasztikus növelése lehetővé tette a gépet gyors rajtaütések és még gyorsabb ellentámadások végrehajtására.
Kódnevét is innen kapta. Róka. Ravaszul csap le, és ha kel nagyot is harap, de ha szorul a hurok, menekülőre fogja, de gyorsan. A két HJ sajnos lassítja a gépet, mivel a gép saját akkumulátora tölti a fegyvereket, így az nem képes nagyobb teljesítményt leadni a hajtóműveknek.
A hadsereg előszeretettel használja felderítésre és gyorsreagálású egységként.
Sajnos a pilótát itt sem védi semmi a külső hatásoktól.

YD 01:
Kódnév: Karvaly
Páncélzat: megerősített nanoötvözet
Fegyverzet: 2 db HJ/12; 2 db térstatikai gránát
Sebesség: 304 km/h
Személyzet: 1 fő
Meghajtás: Antigaravitácós
Gyártó:
Ár:
Leírás:
Az Y vonal megújított tagja. Áramvonalas test, egy zárt kezelői teret rejt, melynek felülete egy egybefüggő nanoötvözet vizor. A kezelő kilát, azon keresztül, de a kintiek, nem látnak be a „pilótafülkébe”. Valamint páncélként is szolgál, bár nem áll ellen a nehézfegyvereknek, de a harctéri könnyű fegyvereket elviseli. A kaszni páncélozása is jobb. Sokkal több „ütést” képes elviselni, de azért még mindig nem egy nehézpáncélos.
Kettő darab térstatikai gránáttal is szerelve van, melyeket menekülés közben képes felhasználni.
Ára végett a sereg csak a kifejezetten problémás pontokon alkalmazza, főként gyors csapásmérő, vagy védelmi célokra.

YD 04:
Kódnév: Dögkeselyű
Páncélzat: megerősített nanoötvözet
Fegyverzet: 2db HJ/12 + 1 db HJ/12 (bármilyen gránáttal szerelhető max 4 db)
Sebesség: 276 km/h
Személyzet: 2 fő
Meghajtás: Antigaravitácós
Gyártó:
Ár:
Leírás:
Az Y vonal egyik igen kiemelkedő tagja, sok taktikus már nem is a suhanók közé sorolja, hanem a könnyűpáncélosokhoz. Bár nincs nehéz harctéri fegyverzete, viszont az orrba beépített két Hosszú Joe és a fedező lövés sajátja igen nagy tűzerőt kölcsönöz a gépnek, és még így is messze a könnyűpáncélosok sebessége felett teljesít. Azért a majdnem 280 km/h egy ilyen fegyverzetű géptől igen szép teljesítmény, főleg ha azt is vesszük, hogy mind a pilóta, mind a fedező lövész nanoötvözet vizor mögül szemlélheti a külső eseményeket.
Ha ehhez még hozzávesszük az intelligens tűzvezetéssel ellátott „akna” ledobót, melyből a hadseregben rendszeresített bármilyen gránáttípust ki lehet lőni, maximálisan négyes tárral szerelve, azt mondhatjuk, hogy a Dögkeselyű a legjobban megalkotott katonai suhanó.
No persze az ára is hasonló!

Y Kinezor 01:
Kódnév: Ködgyermek
Páncélzat: megerősített nehéz nanoötvözet
Fegyverzet: n/a
Sebesség: 400+x km/óra
Személyzet: 1 Kinezor
Meghajtás: Antigaravitácós
Gyártó:
Leírás:
A Ködgyermek még a hadseregen belül is igen nagy ritkaságba megy. Csupán csak kinezor egységek számára gyártott suhanó. Nem is valószínű, hogy bárki más képes lenne egyáltalán elindítani a gépet. A teljesen áramvonalas formát egy fekete nanoötvözet páncél zárja el, hisz a kinezornak úgysincs szüksége a szemére, így a megerősített nehézötvözet páncél a teljes suhanót védelmezi. Fegyverzet maga a benne ülő személy, ki az irdatlan sebesség ellenére tökéletesen ura tud lenni gépének és e mellett irányítani tudja környezetét.
Ha lehet ilyet feltételezni még egy PI008 Ragadozó sem rendelkezik akkora katonai erővel, mint ez a suhanó.


Könnyű páncélosok
Technikailag a könnyű páncélosok alkotják köztársasági sereg járműarzenáljának magját.
A mottó: „Gyors bevethetőség, még gyorsabb javítás!”
A könnyűpáncélosok legnagyobb része antigravitációs panellel van szerelve, de vannak olyan gépek is, melyek, úgymond, a régi időket idézve, lánctalpon, ill. keréken haladnak.

MH 822:
Kódnév: Pecek
Páncélzat: megerősített nanoötvözet
Fegyverzet: 1db N5/a
Sebesség: 220 km/h
Személyzet: 2 fő
Meghajtás: Antigaravitácós
Gyártó:
Ár:
Leírás:
A Pecek a gyalogság igen kedvelt támogató járműve, főleg úgy, hogy a nehéz gravinpulzus ágyú bármikor leszerelhető a lövegtoronyból, így egy feltöltött egységgel lehet a harcba rohanni, na persze ez tökéletesen szabályellenes, de ki foglalkozik ilyesmivel a harcmezőn.
Két kezelő szükséges a kisebb autó méretű járműhöz Első a sofőr, aki egy félig zárt nanoötvözet vizoron keresztül vizsgálhatja környezetét, a másik a tüzér, aki teljesen védtelenül a nehézfegyver mögül gyilkolja a népet.
Elsőre csupán csak emberpocsékolásnak hangzik, de sebességéből és rakteréből adódóan igenis jó fegyverzet egy harcmezőn, mivel a gyorsan mozgó gyalogságot egy gyorsan mozgó, nagy aksikapacitású jármű képes a legjobban támogatni.
Rakterébe a sebesség rovása nélkül 10 akkumulátor tölthető egyszerre az elektromotor túltermelését fölhasználva.

MH 844:
Kódnév: Kúszó
Páncélzat: megerősített nanoötvözet
Fegyverzet: 2 db N5/a
Sebesség: 160 km/h
Személyzet: 2fő
Meghajtás: lánctalpas
Gyártó:
Ár:
Leírás:
Igazság szerint ez a modell nem nagyon fedi a gyalogság mottóját, viszont vannak olyan helyek, ahol nem megy el egy antigrav jármű, ekkor lépnek a színre a jó öreg lánctalpasok. Ha egy antigrav gép beleütközik egy számára értelmezhetetlen akadályba, jön a Kúszó és felkaptat a dombra, fatörzsre, sziklára, teljesen mindegy, és tovább viszi a gyalogosokat, vagy támogatja őket. Lassúságából adódóan a fegyverzet emelve lett, hisz nem számit az akkumulátoroknak a nehezebb fegyverzet használata, így két garvinpulzus ágyú kapott helyet a lőállványon. Testvéregységétől csak fegyverzetében és lánctalpas meghajtásában tér el.

SA 03:
Kódnév: Rendező
Páncélzat: megerősített nanoötvözet
Fegyverzet: 1 db plazmaágyú; plazma vágópenge
Sebesség: 130 km/h
Személyzet: 3 fő
Meghajtás: Antigravitációs
Gyártó:
Ár:
Leírás:
A Rendező egy speciális egység, bár valami különös oknál fogva szerelve van egy plazmaágyúval, ezzel ellentétben sebessége nem túl nagy, sőt mi több főként útász egységként funkcionál.
Fő feladata a plazmapenge használatával a terep megtisztítása más harctéri egységek előtt, ill. a katonai táborok körül. A személyzetből, egy fő a pilóta, egy kezeli a plazmapengét, egy pedig a plazmaágyút.
A fifikásabb harctéri parancsnokok már rájöttek, hogy a Rendező nem csupán tereprendezésre alkalmas, hanem jól elhelyezve támogató tüzérségként is használható.

SB 101:
Kódnév: Darázs
Páncélzat: megerősített nehéz nanoötvözet
Fegyverzet: 1 db N5/a; 3 db HJ/12
Sebesség: 230 km/h
Meghajtás: Antigravitációs
Személyzet: 3fő
Gyártó:
Ár:
Leírás:
A Darázs talán a legjobb támadó járműve a seregnek. A megerősítet nehéz nanopáncélzat mögött teljes biztonságban van a pilóta és a nehézfegyver kezelője, kik a stratégiai fontosságú célpontok kiiktatására koncentrálhatnak, míg a fedélzeti lövész egy három HJ-ból álló hármas lőállásból fedezheti a gyalogságot. Ehhez a teljesítményhez társul a viszonylagosan nagy sebesség és páncélzat, valamint az energiafelesleg lecsapolására szolgáló 10 db HJ aksi kimenet, honnan, persze nem menet közben, bármelyik gyalogos friss feltöltött váltott akkumulátorhoz juthat. De a minőséget meg is kell fizetni.

LT 342
Kódnév: Támogató
Páncélzat: megerősített nehéz nanoötvözet
Fegyverzet: 1 db plazmaágyú 2x2 HJ/12
Sebesség: 180 km/h
Meghajtás: Antigravitációs
Személyzet: 4 fő
Gyártó:
Ár:
Leírás:
Az LT 342 egy igazi könnyű gyalogsági tank. Viszonylagosan könnyen páncélozott, gyors és igen nagy tűzerővel van szerelve. Négyfős személyzete tökéletes összhangban dolgozik a géppel. A pilóta, aki egyben a harckocsi parancsnok is, adja ki a rögzített célpontokat, a tüzérnek, aki az elsöprő erejű plazmaágyút kezeli, mely energiafelhasználását tekintve, nem sokban marad el egy plazmaütegtől. Valamint a két támogató lövész. Mindketten a harckocsi két oldalán elhelyezet kettő-kettő iker HJ/12 tűzállást használják, technikailag lefedve a harckocsit háromszázhatvan fokos körben


Nehéz páncélosok
A köztársasági szenátus talán túlzott környezetbarát elvűsége miatt bevetésük, vagy nagyon macerás, vagy teljesen titkos, még a gyártás maga is.
Igazság szerint, egy nehézpáncélos, nem csinál nyarat, de kettő már letarol egy kisebb szigetet.

PI 004:
Kódnév: Északi Medve
Páncélzat: megerősített nanoötvözet páncél karbon+üvegszál réteggel
Fegyverzet: 1db plazmaüteg; 2 db N5/a 2x2 HJ/12
Sebesség: 140 km/h
Meghajtás: Antigarvitációs
Személyzet: 6 fő
Gyártó:
Ár:
Leírás:
Antigvaitácós meghajtásnak köszönhetően, kisebb nagyobb hízelgések után ezt a nehéz páncélost engedélyezte a szenátus harctéri bevetésre.
Maga a gép hatalmas, de kell is ez a méret, az elsöprő tűzerejű plazmaüteg hordozásához és az azt ellátó elektromotor elhelyezéséhez.
Páncélzata többrétegű katonai páncél, összetétele szigorúan titkos, de az tény, hogy a technikusoknak sikerült előrukkolni valami olyannal, ami felfogja az antianyag lövedékeket is, persze nem örökké.
Személyzete alapvetően hat fő: harckocsi parancsnok, pilóta, ütegkezelő, gravinpulzus lövész, és két „tisztogató” az oldalsó HJ lőállásokhoz.
Magát a tankot egyik kezelőnek sem kell elhagynia a fegyverek irányításához, valamint nincsenek ablakok, vagy kémlelő nyílások a gépen. A személyzet folyamatosan a sisakjukba épített nanoképernyő segítségével valós idejű képet kap a harcjármű környékéről.
Ha ehhez párosítjuk az automatikus barát-ellenség felismerő rendszert, mely intelligens tűzvezetéssel támogatott, akkor kapunk egy majdhogynem legyőzhetetlen harctéri egységet.

PI 008:
Kódnév: Ragadozó
Páncélzat: megerősített nanoötvözet páncél karbon+üvegszál réteggel
Fegyverzet: 2 db plazmaágyú; 2db gránátvető
Sebesség: 152 km/h
Meghajtás: Antigarvitációs
Személyzet: 4 fő
Gyártó:
Ár:
Leírás:
A PI 008 sorozatszámú páncélos harctéri alkalmazása szintén engedélyezett a szenátus által.
A ragadozó, a nehézpáncélos sorozat második tagja. Nem rendelkezik akkora tűzerővel, mint elődje, de az így kapott súlycsökkenés meglátszik a sebességen. Ugyan nem sokkal gyorsabb testvéregységénél, de stratégiai helyzetekben ez a kicsi is sokat számíthat. A csökkentett fegyverarzenál lehetővé teszi, a személyzet csökkentését is. Ugyan nincs szerelve nehéz plazmaüteggel, de a két kisebb tűzerejű plazmaágyú is igen hatásos tud lenni, valamint a jármű farába szerelt két aknavető cső, melyek egyenként tíz-tíz, bármely a katonaságban szabványosított, gránát útjára bocsájtására alkalmasak.
A személyzet ennél a típusnál is hermetikusan el van zárva a külvilágtól.

PI- Transzport:
Kódnév: Teknős
Páncélzat: megerősített nanoötvözet
Fegyverzet: 2 db N5/a
Sebesség: 120 km/h
Meghajtás: Antigravitációs
Személyzet: 2 fő
Gyártó:
Ár:
Leírás:
A teknős, nem más, mint egy erősen páncélozott szállító egység. Nem rendelkezik nagy tűzerővel, csupán csak egy páros gravinpulzus állvány adja minden védelmét, valamint az a negyvenfőnyi gyalogság, amit befogad a páncélozott géptest.
Igen lassan halad, de még így is gyorsabb, mint egy gyalogos katona, és ami még fontosabb, nem fárad el hosszú távon, mire a harcmezőre ér.
Fontos kiegészítő kelléke még a töltőegység, mely egyszerre negyven, az-az a maximálisan szállítható egységszámnak megfelelően, darab akkumulátor töltésére képes.

GT 2002:
Kódnév: Megsemmisítő
Páncélzat: megerősített nanoötvözet páncél karbon+üvegszál réteggel+elektrosztatikus pajzs
Fegyverzet: 2 db plazmaüteg; 3db N5/a; 2 db gránátvető
Sebesség: 100 km/h
Meghajtás: lánctalpas
Személyzet: 6 fő
Gyártó: na
Ár: na
Leírás:
A GT2002 típusú nehéz harckocsi, csupán csak tervekben létezik és a gyártás a szenátus jóváhagyására vár. Lánctalpas meghajtása miatt a környezetkímélő szenátus nem engedélyezi a gyártást.
Ez van papíron!
A megsemmisítő már több éve szolgál a seregben, méghozzá igen nagy sikerrel, csak éppen a szenátus tudta nélkül. A harctéri katona nem ostoba, nem dob oda egy ekkora taktikai előnyt, pár növényvédő elf kedvéért, kik még nem is láttak közelről fegyvert se, nemhogy harcmezőt.
A sereg megkerülve a gyártási szabályzatokat a fegyvert úgymond raktáralkatrész címszó alatt különböző cégekkel legyártatta és egy saját titkosított létesítményben állítja össze, majd a legnagyobb titokban szállítják a problémás harcmezőkre, külön erre a célra tervezett siklókkal.
Ez a tank nem ismer ellenséget. Majd 100 tonnás tömegével és az osztott lánctalp négy elektromotorjának erejével keresztülmegy mindenen, legyen az szikla, fa vagy akár egy épület.
Tűzereje elsöprő, páncélzata majdhogynem áthatolhatatlan.
Csupán csak azért nem vetik be egyenesen a császári birodalom ellen, mert pár politikusnak fontosabb a nép elégedettsége, mint a végső győzelem.
Tűzerő tekintetében a két plazmalöveg magáért beszél, valamint az egyenként 30 egységgel szerelhető gránátvető és a központi vezérlésű gravinpulzus állványzat, külön a kisebb célpontok megsemmisítésére. Ezen felül szerelve van egy rádióradarral, barát-ellenség felismerő rendszerrel intelligens tűzvezetéssel, valamint rögzített tűzkontrollal.
Ez annyit tesz, hogy a harckocsi kiválasztott fegyverzete akkor is célponton marad, ha az, vagy maga a jármű, mozgásban van.

Ezek lettek volna a hadsereg szárazföldi egységei, melyek többsége soha nem kerülhet közforgalomba.

Köszönöm eme csodás leírást Kilan-nak ^^. Innentől ez érvényes is . Az árat nem határoztam be, nem nagyon van közkézen ilyesmi. Ha a maffiának van is ezekből egy vagy kettő azt olyan nagyon titkolja, hogy ő is elfelejti. Razz
Vissza az elejére Go down
https://luronworld.hungarianforum.net
 
Járművek, és közlekedési eszközök
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Páncélok és védelmi eszközök
» Páncélok és védelmi eszközök

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Luron World :: Világleírás :: Technológiai fegyverek és eszközök-
Ugrás: