Luron World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Szerepjátékos fórum.
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 Fórum Etikett

Go down 
SzerzőÜzenet
Anekron
Admin
Admin
Anekron


Hozzászólások száma : 95
Join date : 2011. Jan. 03.
Age : 35

Karakterlap
Faj:
Rang: Admin
Szint: x+n

Fórum Etikett Empty
TémanyitásTárgy: Fórum Etikett   Fórum Etikett I_icon_minitimeHétf. Jan. 03, 2011 5:18 pm

Minden szerjátékos fórumnak meg van a maga írott, vagy íratlan szabály gyűjteménye. Az alább következő tételek, pedig minden felhasználóra érvényesek, ha hosszú ideig szeretnének részei lenni a fórumnak. Kérlek figyelmesen olvasd el.

Alap szabályok:

A fórumos szerepjáték, egy társas játék és itt most kiemelném, a Társas szót, mert ez a legfontosabb. A játékos gyakorlatilag színész, mert egy olyan személyiséget alkothat meg karakterként, aki tőle különböző. A valóságot a képzeletétől minden esetben külön kezeljük. Végül is, szerintem az összes szerepjáték, egy szimulátor.

A fórumos játékok kicsit mások, mint az asztali, vagy online játékok, mert itt adott esetben várnod kell majd, míg a a másik fél nem reagál. Ami a játékot illeti, két hét a határidő. Azon belül legalább egy hozzászólást kell írnia valamilyen játék témába, különben a játékos passzívnak nyilvánul. Az offtopik hozzászólások ebből a szempontból nem számítanak, hiszen a játék történet menetét nem viszik előre. Ha ilyen inaktivitás következtében, más játékosok beragadnak, akkor Ők kimesélhetik magukat az adott szituációból, vagy kérhetik a staff segítségét a mesélést illetően.

A fórum az ízlésességet és az esztétikát díjazza. A fogalmazás módba ,semmilyen durva, pejoratív vagy vulgáris kifejezés nem elfogadott. Amennyiben a karaktered, személyiségéből, hátteréből adódóan, káromkodik, azt csillaggal vagy kötőjellel, kipontozással hagyd ki. Amennyiben többszörös figyelmeztetés ellenére sem hajlandó valaki ezt megtenni, úgy az illető ideiglenes eltiltást kap a fórum játékterétől. Ugyan ez vonatkozik a fórumchatre is természetesen.

Mivel a karakter személyes és egyéni mindenki számára, ezért a többiek játékát is tartsuk tiszteletben.. Nem alkossunk olyan karaktereket, ami a többiek játékának direkt elrontására szolgál. A karakter nyomon követhető, logikus, és fajának megfelelő jellemmel rendelkezzen, az előtörténetben szereplő események szellemében viselkedjen. Idővel természetesen, a kalandok hatására változni és alakulni fog, ám a koncepciótól radikálisan csak nyomós indok esetében térjen el.

A fórumon reklámozás nincs, bármi ilyesmi törölve lesz!

A játék magyar nyelvű, ezért használd eme szép nyelvet az írásra. Természetesen, az embertől eltérő fajok nyelveit, hangulatfokozó szépítésként használni szabad. Ha ilyesmit teszel, légy kedves odaírni a magyar megfelelőjét is, mert nem várhatod el, hogy mindenki egyből értse mit is beszél a karakter.

Kérlek ügyelj a helyesírás szabályaira. J e l s z ó: 445521

Ellenőrizd, a hozzászólásodat, hogy jó témába kerüljön.

A harci jelenetek cselekvéseit feltételes módba írd, hiszen esélyt kell adnod a másiknak arra, hogy reagálhasson. Ha nem tud kitérni, nem tud visszatámadni, azt úgy is észreveszi az írásodból, de had döntse el ő. Itt is maradjunk reális keretek között, attól, hogy egy karakter magasabb szintű, csupán tapasztalati előnyt jelent, de ugyanúgy komoly gondja támadhat egy zöldfülű kezdő ellen.

A játék téren belül el kell fogadnod a moderátorok döntéseit, de ha valamivel nagyon nem értesz egyet, írd meg a véleményed a kiscsoportos foglalkozáshoz, és ott górcső alá vesszük a problémádat. Indoklás és forrás kíséretében, javaslatot teszünk a módosításokra, amelyeket figyelembe véve kell változtatnod az adott hozzászóláson. A problémák és indoklásuk, itt mindenki számára megtekinthető lesz, hogy bárki tanulhasson belőlük. Remélem erre minél kevesebbszer lesz szükség.

Hozzászólásaidban egész nyugodtan vedd alapul a világ leírást, és a játéktérben található információkat.

Karaktered előtörténetéhez illeszd be a jelszót, anélkül senkiét nem fogadom el bármilyen jó, ezzel biztosítjuk, hogy valóban figyelmesen elolvastad a szabályzatot. Jó játékot, kérjük haladj tovább a játékleírásra. Smile

Vissza az elejére Go down
https://luronworld.hungarianforum.net
 
Fórum Etikett
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Fórum Art galéria

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Luron World :: Szabályzat :: Fórum élet-
Ugrás: