Luron World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Szerepjátékos fórum.
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 Ardiai Császári Birodalom

Go down 
SzerzőÜzenet
Anekron
Admin
Admin
Anekron


Hozzászólások száma : 95
Join date : 2011. Jan. 03.
Age : 35

Karakterlap
Faj:
Rang: Admin
Szint: x+n

Ardiai Császári Birodalom Empty
TémanyitásTárgy: Ardiai Császári Birodalom   Ardiai Császári Birodalom I_icon_minitimeHétf. Jan. 17, 2011 11:53 am


Ardia

A másik kontinenst Luron felszinén Ardiának hívjuk. Ezt a kontinenst, egy hatalmas hegylánc emeli ki az óceán mélyéből. Dreultól keletre fekszik el és a két kontinens között, számtalan apróbb sziget tündököl. Ezeket jobbára számokkal jelzik, mert annyi van belőlük. A térképészeknek nagy problémát okoznak, mert még mai napig vannak felderítetlen szigetek. Ardia hatalmas hegységét Ertia-nak nevezik. Legmagasabb pontján hétezer méter magas. Tele van szűk völgyekkel és az azok mélyén csordogáló sebes folyókkal. Népességét illetően emberek, árny elfek, havasi elfek, haetik, nervolok lakják. Ez a nagy földpatkó egyetlen személy irányítása alatt kovácsolódott birodalommá. Neratior császár uralma alatt.

Ardiai Császári Birodalom

Neratior élettörténetéről annyit mindenképpen illik tudni, egy művelt személynek, hogy ő valaha köztársasági mágus szenátor volt. Nem is akármilyen, mert emberként született. Ez borzasztó ritka. Neratior ötven évig hűen szolgálta hatalmával és kimagasló intelligenciájával a Köztársaságot akkor még politikusként. De akadályokba ütközött. A szenátus nem díjazta a korszak alkotó ötletit. Ő felfedezte a síkok létezését, és kutatta azok működését. De kutatásait és felismeréseit eretnekségnek, bolondságnak kiáltották ki a nagyközönség előtt. Őt megsemmisítve a közvélemény színe előtt. Mágus-i rangját is felfüggesztették. A kiábrándult férfi pedig úgy döntött számára a Köztársaságon belül, már semmi nem maradt. Elutazott messzire. Ardiára, ahol akkoriban a havasi elfek, és az árny elf klánok uralkodtak, jobbára nem túl békésen. Neratiror felajánlotta tudását a legerősebb árny elf klánvezérnek, Drian-nak. Aki harcban és a sámán varázslatokban is kiemelkedőt alkotott. Húsz évig csöndben tevékenykedett a klánvezér háta mögött, gyakran járt át a síkok világában. Ám arról, hogy ott ő mit tett, senki nem tudott semmit. A huszadik évben amikor egy különösen hosszú síkutazásból visszatért, sérülten, megtörten a klánvezért kezeibe ájult. Drian megbízott benne, hiszen annyiszor kisegítette a bajból. Neratior azonban egy varázslattal áttaszította őt a teremtés síkjára, ahonnan Drian soha nem tért vissza. S innen megkezdődhetett Neratior hódítása. Felvette Drian arcképét, és a síkon megalkotott nervol-okkal és az árny-elf seregével maga alá gyűrte az többi klánt. Szép sorjában mint fejet hajtottak neki. De mikor rájöttek az árulásra Neratior már császárrá emelte magát. A belső lázadásokat véres megtorlásokkal lecsitította, és magán testőrségét csak nervok-okból válogatta. Az elfeknek ha élni akartak, le kellett nyelni a békát. Az erőskezű uralkodó azonban békét is teremtett a birodalmában a lázadások után. Fellendítette a kereskedelmet, elhozta a technikai újításokat, s megszilárdította a hatalmát. Neratior bár emberként látott napvilágot, azóta is Drian arcképével él, s úgy tűnik nem is nagyon öregszik. Császársága mintegy másfél centenárium óta megingathatatlan. A Dreuli Köztársaság pedig alig ötven éve jött rá a turpisságra. Azon nyomban hadat üzentek a birodalomnak. De Neratior császár istentelenül erős mágikus pajzzsal vette körül birodalmát. Repülő járművel, távolsági fegyverekkel és mágiával sem tudták megingatni azt. Így kénytelen kelletlen a szigetvilágokon zajlanak a harcok, mikre a császár ugyan úgy fenn tartja igényit.

Akilia

A birodalmi főváros Aktilia egy hatalmas város. Két hegy között épült több ezer éves kőhidakon, és pilléreken nyugszik. A palota, a hegyek magaslatában fekszik. Félig belemarva a hegy kőzetébe, végeláthatatlan tárnákon, és kiszögelléseken át. Ez az árny- elfek legnagyobb és legrégibb városa. Mintegy tizenöt pulzáns óta áll, azóta is szinte változatlanul. Aktiliában a hatalmas fekete márvány és az ében fenyők városában, a rend és a szigor kiváló körbiztonságot teremtett. Csodálatos kristályokkal díszített termek, utcák és terek alkotják. A Drengés városának is szokták hívni. Éjszak ugyan is ezek a kristályok ezerféle színben ragyognak. Szórakozásta és művelődésre egyaránt van lehetőség. Már régen is működött itt mágikus akadémia, de jobbára csak dalmágiát tanítottak falai között. Neratior császár azonban nem röstelte az idejét, hogy néhány arra méltó tanítványnak átadja mérhetetlen tudását a mágiáról. Mostanra már az Amirában található Akadémiánál is részletesebb és következetesebb tanok várják a tehetségeseket. A mágusok valódi tudást kaphatnak a síkokról és azok működéséről. Itt ez nem tiltott tan, sőt folytonos kutatások működnek a témában. Híres még az Aréna, hol a harcosok hívhatják ki egymást, akár életre halálra. A Császári Hadügyi Akadémián pedig a legkiválóbb harcművészek és katonák képzik a császár seregének legújabb nemzedékét.
Vissza az elejére Go down
https://luronworld.hungarianforum.net
 
Ardiai Császári Birodalom
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Luron World :: Luron :: Ardia-
Ugrás: