Luron World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Szerepjátékos fórum.
 
KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

 

 Sárkány karakterek

Go down 
SzerzőÜzenet
Anekron
Admin
Admin
Anekron


Hozzászólások száma : 95
Join date : 2011. Jan. 03.
Age : 35

Karakterlap
Faj:
Rang: Admin
Szint: x+n

Sárkány karakterek Empty
TémanyitásTárgy: Sárkány karakterek   Sárkány karakterek I_icon_minitimeHétf. Jan. 24, 2011 3:51 pm

Testfelépítés és külső

A sárkányoknak két alakja van. Így a két megjelenésüket külön külön leírnám. Sárkány alak. Azt hiszem mindenkinek van valamilyen elképzelése hogy kell kinéznie egy sárkánynak. Jó nagy, ötven méter hosszú és tizenöt méter magas, ha mindent beleveszünk. Ekkora testnek igen nagy fizikai ereje van. Ez tény. Ne rohanjon senki oda, mert egy mancs csapás és palacsinta lesz belőled, s akkor még nem beszéltem a tüskékről, karmokról, éles pikkelyekről, meg egyebek. A sárkányoknak nagy lebernyeges szárnyai vannak, amikkel tudnak repülni is. Bár azért nem olyan gyorsan mint egy sikló. Pikkelypáncéljuk védi őket, de nem minden ellen, a gravi fegyverek ellen viszonylagos védelmet ad, de a plazma ellen már nem nagyon. És természetesen vannak természetfeletti képességeik is de erről majd később. Több fajtájuk is van: Kék, fekete és fehér. Legalább is dél dreull-on. Tudni illik a liga három hercegi házát sárkányok vezetik, de erről később. Nos azonban a másik alak, az teljesen emberi, illetve attól függ, hogy a másik szülő milyen fajú. A sárkányok nem házasodnak egymással, csak más fajok képviselőivel, mert egyszerűen két sárkány szerelméből nem születik gyermek. Azonban még sem kell tartani attól hogy elfogynak, mert a sárkányok génjei nagyon erősek, az utód szinte biztosan sárkány lesz, azaz képes átváltozni. Nagyon ritka hogy egy egy generációt átugrik ez a képesség, de megesik, hogy pár nemzedék múlva bukkan elő a faji adottság. Okozott már meglepetést, főleg akkor amikor nem is sejti senki. Hehe. Na de, a sárkányok ember alakban mászkálnak köztünk, szinte semmiben sem térnek el, emberi alakjukban nem tudnak, vagy csak nagyon korlátozottan tudnak varázsolni. Fizikai erejük sem haladja meg az emberét. Egyetlen megkülönböztetőjük a szemük, ami a fajtára jellemző borostyán vagy gleccser színben izzik. Azaz szinte világít. A sötétben igen könnyű kiszúrni. De a sárkányok természetes formája még is csak a pikkelyes szárnyas, csonttüskés változatuk, emberi alakjukra koncentrálniuk kell állandóan. Bár ez már nekik olyan, mint a lélegzés. Ha kijönnek a sodrukból, arcukon, kezükön elkezdenek megjelenni a sárkányos jellegek. Azaz pikkelyek, karmok s a többi. Szóval ha lehet, ne haragítsuk őket magunkra egy kocsmában. Ők is a hosszú életű fajok közé sorolandók. Három négyezer évet is megélhetnek.


Különleges adottságok
- Alakváltás
- Sárkány mágia:
Elemi mágia 200/ 50cm3/ kiló
Hasonlóan a mágusokhoz, cska ők az elemekkel tudnak bánni ugyanígy. Teremteni azt azonban nem képesek, csak akkor tudják alkalmazni a mágiát ha az adott elem. Azaz tűz ,a víz a föld, a fény, a sötét már amúgy is jelen van a környezetükben.

Kék srákányok: Syrvallónia lakói. Hercegnőjük Haumia
Mágia Elem: Víz, Jég, Fagy

Fekete sárkányok: Quianir lakói: Hercegük: Ylriss
Mágia elem: Föld, Fény, Sötét,

Fehér sárkányok: Orisiat lakói: Hercegeik: Voridas Herceg és három fia: Koiriss, Anuiris és Salur
Mágia Elem: Tűz, Fény, Forróság

Kultúra és Társadalom

A sárkányok igen maradi népek. A köztársaság modernitását távolról sem kedvelik. Siklók helyett ha lehet inkább repülnek. Kézi lőfegyverekhez is csak néha nyúlnak. Büszkék és megfontoltak általában. Ami az öltözködésüket illeti, nos finom kifejezés hogy idejét múlt. Ők kedvelik a régi dolgokat, és úgy gondolják a divat szabályai rájuk nem érvényesek. Általában erről a stílusukról már messziről ki lehet szúrni ki a sárkány a tömegben, na hát az, akin még mindig páncél és kard van. A többi fajjal jól kijönnek, bár az androidok számukra egy jó nagy kérdőjel. Nem egészen értenek egyet azzal, hogy élőlénynek számít. A ligán belül is bevették az androidokat a fajtörvénybe a Köztársaság unszolására, de ferde szemmel néznek rájuk. Nem igazán szeretik a nagy változásokat. Számukra az otthon és a család a fontos, a háborút a Köztársaság és a Császár között csak figyelik. Nem igazán tetszik nekik ez a piszkálódás. Szerintük felesleges az egész. Ezt a véleményüket Haumia hercegnő az első hercegi kongresszuson ki is jelentette mindenkinek, s ő maga ment diplomáciai tárgyalásokat folytatni Neratior császárral. Ennek eredménye egy igen jól működő kereskedelmi kapcsolat a két ország között. Így tehát nem ritka a hercegnő udvarában, egy nervol diplomata, vagy a piacon egy nervol kereskedő. A sárkányok jellemükben, igen csak előzékenyek, kedvelik a tréfát, a szellemi megpróbáltatásokat, és a régimódi viadalokat. Hagyomány köztük megvívni egymással. A lánykérés is hasonlóan zajlik náluk. A kérőnek kardpárbajban, vagy sárkány párbajban ki kell állni a lányos ház egyik férfi képviselőjével. Ezek a mérkőzések jobbára nyílt színen zajlanak, igen látványosak. Ha sárkány párbajra kerül sor azért mindenki húzódjon fedezékbe. Razz
Vissza az elejére Go down
https://luronworld.hungarianforum.net
 
Sárkány karakterek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Elf karakterek
» Ardiaan karakterek
» Haeti karakterek
» Nervol karakterek
» Ember karakterek

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Luron World :: Világleírás :: Fajok-
Ugrás: